Search form

Υγεία - Περίθαλψη

1. Διατέθηκε στο πλαίσιο προληπτικής ιατρικής, στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κινητά ιατρεία του ΣΞ, για εξέταση και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κατοίκων ορεινών περιοχών και νήσων της επικράτειας. Εξετάσθηκαν συνολικά 1.464 κάτοικοι.

2. Πραγματοποιήθηκαν αναγκαίες αεροδιακομιδές 92 ασθενών σε μεγάλα αστικά κέντρα. Συνολική διάρκεια πτήσεων 251Ω και 10’.

3. Συγκεντρώθηκαν 2.662 φιάλες αίματος, με τη συμμετοχή στελεχών και οπλιτών.

4. Διατέθηκε ασθενοφόρο και Φ/Φ όχημα, με ιατρούς του 79 ΤΥΕΘ στο πλαίσιο του 2ου Ημιμαραθωνίου «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Ο ΣΑΜΙΟΣ» που διοργάνωσε ο Δήμος Σάμου την 04 Μαρ 18  (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

5. Διατέθηκαν 3 οπλίτες ιατροί του ΤΕΘ ΚΑΡΠΑΘΟΥ (ΠΕ/95 ΑΔΤΕ) στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου και σύμφωνα με Υπουργική απόφαση (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

6. Διατέθηκε  1 οπλίτης  ιατρός  του ΛΣ/95 ΑΔΤΕ, στο Αγροτικό Ιατρείο της Χάλκης (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

7. Διατέθηκαν  2 οπλιτες ιατροί της ΔΑΝ ΤΗΛΟΥ (ΠΕ/95 ΑΔΤΕ) ως αγροτικοί, στο Αγροτικό Ιατρείο της Τήλου (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

8. Διατέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, με συχνότητα τρεις ημέρες κάθε εβδομάδα, ιατρός παθολόγος – υπεύθυνος για την λειτουργία τμήματος χημειοθεραπείας και ψυχιάτρου από το 79 ΤΥΕΘ (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

9. Διατέθηκαν Αξκοί (ΥΙ) και οπλίτες θητείας της 80 ΑΔΤΕ στις μ/ν Αρκιούς και Ψέριμο, 7 και 5 φορές αντίστοιχα,  για υγειονομική εξέταση στους κατοίκους του νησιού, μία (1) φορά εβδομαδιαίως (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

10. Διατέθηκε ένας (1) οπλίτης ειδικότητας νοσηλευτή της 96 ΑΔΤΕ σε συνεργασία με τον αγροτικό ιατρό, για τη λειτουργία του Ιατρείου στη μ/ν.Οινουσσών, προς υποστήριξη του τοπικού πληθυσμού (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

11. Διατέθηκε  Επίατρος του 32 ΤΥΠ για την συνοδεία τραυματισμένου στελέχους του 304 ΠΕΔ με αεροδιακομιδή, από την έδρα της 32 ΤΑΞ ΠΖΝ στο 242 Γ.Σ.Ν.Θ. (την 23 Ιαν 18) (ΠΕ/Ι ΜΠ).

12. Παρήχθει πρακτική εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις του 79 ΤΥΕΘ, δύο φορές την εβδομάδα, στους σπουδαστές του Δημοσίου ΙΕΚ Σάμου, οι οποίοι φοιτούν στο τμήμα Βοηθού Νοσηλευτή στο πλαίσιο της πρακτικής εκπαίδευσης τους για απόκτηση ειδικότητας (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

13. Πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Παθολόγο ιατρό του 79 ΤΥΕΘ, σε γονείς που τα τέκνα τους φοιτούν στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Σάμου με θέμα «Λοιμώδη Νοσήματα στην Νηπιακή Ηλικία και η Αντιμετώπισή τους», την Πέμπτη 22 Φεβ 18 και την Δευτέρα 26 Μαρ 18 (ΠΕ/ΑΔΣΕΝ).

14. Πραγματοποιήθηκε στην ΙΙ Μ/Κ ΜΠ εθελοντική προσφορά δείγματος μυαλού των οστών από 250 στελέχη – οπλίτες θητείας (ΠΕ/Γ’ΣΣ).   

15. Το συνολικό κόστος της προσφοράς στην υγεία, ανήλθε στο ποσό των 1.386.944,33 €.

Alt
Alt

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ (Δ΄ ΣΣ)

ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΗ  ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (Ι ΜΠ)


ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ (Γ΄ ΣΣ)

  
ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ (80 ΑΔΤΕ)

1. Διατέθηκε στο πλαίσιο προληπτικής ιατρικής, στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κινητά ιατρεία του ΣΞ, για εξέταση και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κατοίκων ορεινών περιοχών και νήσων της επικράτειας. Εξετάσθηκαν συνολικά 1.765 κάτοικοι.

2. Πραγματοποιήθηκαν αναγκαίες αεροδιακομιδές 108 ασθενών σε μεγάλα αστικά κέντρα. Συνολική διάρκεια πτήσεων 209Ω και 21’.
 
3. Συγκεντρώθηκαν 1.762 φιάλες αίματος, με τη συμμετοχή στελεχών και οπλιτών.

4. Διατέθηκε ασθενοφόρο του 80 ΤΥΕΘ, για μεταφορά προσφύγων από το ΚΥΤ Κω στο Γενικό Νοσοκομείο Κω για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών (50 περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του τριμήνου) (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

5. Διατέθηκε ασθενοφόρου του ΚΕΤΧ στους Πανελλήνιους Αγώνες στίβου στο Παμπελοποννησιακό στάδιο (ΠΕ/ΑΣΔΥΣ).

6. Διατέθηκε ασθενοφόρο όχημα της 88 ΣΔΙ για την υγειονομική κάλυψη εκδήλωσης (αγώνες πάλης), στα Ρηχά Νερά και στο δημοτικό στάδιο Μύρινας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης "Λήμνος Αρχαίο Πένταθλο" (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

7. Διατέθηκε ασθενοφόρο όχημα της 96 ΑΔΤΕ για την υγειονομική κάλυψη στην εκδήλωση «Λαϊκός αγώνας δρόμου» στην περιοχή Βολισσός – Αγ. Μαρκέλλα της ν. Χίου (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

8. Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις ενός οδοντιάτρου στο Δημοτικό Ιατρείο Βέροιας κάθε Πέμπτη και όποτε απαιτήθηκε στο Γηροκομείο Βέροιας, για παροχή οδοντιατρικής φροντίδας (ΠΕ/Ι ΜΠ).

9. Διατέθηκαν οπλίτες ιατροί για υγειονομική κάλυψη στους αρχαιολογικούς χώρους της ν. Δήλου και του Πυθαγορίου (Ευπαλίνειου Ορύγματος) ν. Σάμου (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

10. Διατέθηκε ιατρός ειδικότητας οδοντιάτρου της 95 ΑΔΤΕ για ενίσχυση του Περιφερειακού Ιατρείου Τήλου (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

11. Διατέθηκε 1 οπλίτης ιατρός της 96 ΑΔΤΕ για ενίσχυση λειτουργίας ιατρείου στη ν. Ψαρά προς υποστήριξη του τοπικού πληθυσμού (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

12. Διατέθηκε κλιμάκιο της 88 ΣΔΙ αποτελούμενο από ειδικό παθολόγο, ψυχολόγο, οδοντίατρο και ιατρούς άνευ ειδικότητας, το οποίο επισκέφτηκε απομακρυσμένα χωριά της ν. Λήμνου και της ν. Αγίου Ευστρατίου με σκοπό την παροχή υγειονομικής περίθαλψης κατοίκους τους (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).   

13. Διατέθηκε 1 Αξκός ιατρός της 79 ΑΔΤΕ στο αγροτικό ιατρείο Αγαθονησίου, για ανάγκες υγειονομικής υποστήριξης του τοπικού πληθυσμού (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

14. Διατέθηκε στρατιωτικός ιατρός της 80 ΑΔΤΕ στη ν. Ψέριμο για υγειονομική εξέταση των κατοίκων της  (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

15. Διοργανώθηκε ημερίδα στο ΚΨΜ του Στρδου «ΤΧΗ ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΠΟΥΛΜΑΝ» από 79 ΑΔΤΕ σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, «Άγιος Παντελεήμων», με σκοπό την ευαισθητοποίηση του προσωπικού των Μονάδων – Ανεξ. Υπομονάδων της ΑΔΤΕ για τη λευχαιμία και τη δωρεά μυελού των οστών, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δότη Μυελού των Οστών (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

16. Το συνολικό κόστος της προσφοράς στην υγεία, ανήλθε στο ποσό των 1.196.821,48 €.

Alt
Alt

1. Στο πλαίσιο προληπτικής ιατρικής, διατέθηκε στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κινητά ιατρεία του ΣΞ, για εξέταση και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κατοίκων ορεινών περιοχών και νήσων της επικράτειας. Εξετάσθηκαν συνολικά 2.333 κάτοικοι.

2. Πραγματοποιήθηκαν αναγκαίες αεροδιακομιδές 87 ασθενών σε μεγάλα αστικά κέντρα. Συνολική διάρκεια πτήσεων 162Ω και 16’.

3. Συγκεντρώθηκαν 764 φιάλες αίματος, με τη συμμετοχή στελεχών και οπλιτών.

4. Διατέθηκαν 9 φιάλες οξυγόνου από την 95 ΑΔΤΕ στο ΓΠΝ Ρόδου (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

5. Διατέθηκε σε 15 περιπτώσεις ασθενοφόρο του 80 ΤΥΕΘ για μεταφορά προσφύγων από το ΚΕΠΥ στο ΓΝ Κω (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

6. Διατέθηκε ασθενοφόρο της 95 ΑΔΤΕ την 21 Μαϊ 17 στο διεθνή αγώνα σκοπευτικής πρακτικής (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

7. Διατέθηκε Ιατρός και ασθενοφόρο όχημα της 88 ΣΔΙ για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη του  αγώνα δρόμου «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ», κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Μάχης της Καλλίπολης (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

8. Διατέθηκε Ιατρός και ασθενοφόρο όχημα της 88 ΣΔΙ για την υγειονομική κάλυψη εκδήλωσης (ιππικοί αγώνες), στο κτήμα της Παλαιάς Μητρόπολης Λήμνου, υπό την αιγίδα του ΟΕΠΑ του Δήμου Λήμνου (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).
   
9. Διατέθηκε Ιατρός της 95 ΑΔΤΕ για την ιατρική κάλυψη αθλητικών αγώνων του συλλόγου "ΚΑΛΙΠΑΤΕΙΡΑ" (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

10. Διατέθηκαν οπλίτες Ιατροί για υγειονομική κάλυψη στους αρχαιολογικούς χώρους της ν. Δήλου, της Ακρόπολης Λίνδου ν. Ρόδου και του Ευπαλίνειου Ορύγματος ν. Σάμου (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

11. Διατέθηκε 1 Αξκός Ιατρός (Λγός) ειδικότητας Αγγειοχειρούργου στο Γ.Ν. Ρόδου (2 φορές την εβδομάδα) (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

12. Διατέθηκε Ιατρός ειδικότητας Οδοντιάτρου της 95 ΑΔΤΕ για ενίσχυση του Περιφερειακού Ιατρείου Τήλου (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

13. Διατέθηκε Ιατρός ειδικότητας Οδοντιάτρου της 95 ΑΔΤΕ για ενίσχυση του Περιφερειακού Ιατρείου Μεγίστης (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

14. Διατέθηκε Ιατρός της 95 ΑΔΤΕ για υγειονομική κάλυψη του τοπικού πληθυσμού στην Κάρπαθο (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

15. Διατέθηκαν Αξκοί (ΥΙ) ειδικότητας Ουρολόγου και Δερματολόγου του 80 ΤΥΕΘ 2 φορές την εβδομάδα, στο Γ.Ν. Κω (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

16. Διατέθηκε 1 οπλίτης Ιατρός της 96 ΑΔΤΕ για ενίσχυση λειτουργίας ιατρείου των Ψαρών προς υποστήριξη του τοπικού πληθυσμού (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

17. Διατέθηκε οπλίτης Ιατρός της 88 ΣΔΙ, για τη στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου της νήσου Αγίου Ευστρατίου, λόγω μη ύπαρξης μόνιμου ιατρού(ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

18. Διατέθηκε κλιμάκιο της 88 ΣΔΙ αποτελούμενο από ειδικό Παθολόγο, Ψυχολόγο, Οδοντίατρο και Ιατρούς άνευ ειδικότητας, το οποίο επισκέφτηκε τη νήσο του Αγίου Ευστρατίου με σκοπό την παροχή υγειονομικής περίθαλψης στους ακρίτες της νήσου (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

19. Διατέθηκε ένας νοσοκόμος του 6ου ΕΤΕΘ για υγειονομική κάλυψη στο κάστρο της Λίνδου (ΠΕ/Ι ΜΠ).

20. Διατέθηκε 1 Αξκός Ιατρός της 95 ΑΔΤΕ στο Περιφερειακό Ιατρείο Τήλου, για κάλυψη αναγκών του τοπικού πληθυσμού (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

21. Διατέθηκαν οπλίτες Υγειονομικού, ειδικότητας βοηθού Μικροβιολόγου της 95 ΑΔΤΕ, για ενίσχυση λειτουργίας μικροβιολογικού εργαστηρίου του Γ.Ν.  Ρόδου (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

22. Διατέθηκε 1 οπλίτης ειδικότητας Φαρμακοποιού της 95 ΑΔΤΕ για ενίσχυση λειτουργίας φαρμακείου της Μεγίστης, προς υποστήριξη του τοπικού πληθυσμού (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

23. Διατέθηκαν 2 Αξκοί (ΥΙ) ειδικότητας Ψυχιάτρου, και Παθολόγου μια φορά την εβδομάδα της 79 ΑΔΤΕ, στο Γ.Ν. Σάμου (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

24. Διατέθηκε στρατιωτικός Ιατρός της 80 ΑΔΤΕ στους Αρκιούς και στη ν. Ψέριμο για υγειονομική εξέταση στους κατοίκους  (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

25. Διατέθηκε οπλίτης Ιατρός της 95 ΑΔΤΕ για ενίσχυση του Περιφερειακού Ιατρείου Σύμης (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

26. Διατέθηκε ιατρικό κλιμάκιο της 8 Μ/Π ΤΑΞ για εξέταση των μόνιμων κατοίκων στα χ. Ηλιοράχη και χ. Πλικάτι Ν. Ιωαννίνων, και στα χ. Παλαμπάς και χ. Τσαμαντά Ν. Θεσπρωτίας (ΠΕ/Γ΄ ΣΣ).

27. Διατέθηκαν 3 οπλίτες Ιατροί της 8 Μ/Π ΤΑΞ στα νησιά Ερεικούσα, Οθωνοί και Μαθράκι (ΠΕ/Γ΄ ΣΣ).

28. Διατέθηκε ιατρικό κλιμάκιο της 9 Μ/Π ΤΑΞ για εξέταση των μόνιμων κατοίκων στα χ. Επταχώρι, Χρυσή, Κορέστεια, Άγιος Αντώνιος, του Ν. Καστοριάς (ΠΕ/Γ΄ ΣΣ).

29. Πραγματοποιήθηκε σεμινάριο ΟΚΑΝΑ της 96 ΑΔΤΕ στο κέντρο πρόληψης εξαρτησιογόνων ουσιών Χίου (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).
       
30. Πραγματοποιήθηκε επίδειξη Α΄ βοηθειών μάχης από Ιατρούς της 88 ΣΔΙ στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαίδευσης των εθνοφυλάκων (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

31. Πραγματοποιήθηκε ομιλία της 88 ΣΔΙ σχετικά με το αντικείμενο των Α’ Βοηθειών στο Γυμνάσιο Λειβαδοχωρίου, με ομιλητή τον Ειδικό Ιατρό Παθολόγο Επίατρο Λούκα Θωμά (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

32. Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας συνέντευξη στη τοπική ιστοσελίδα LimnosReport, από τον Ειδικό Ιατρό Παθολόγο Επίατρο Λούκα Θωμά της 88 ΣΔΙ, με θέμα Προληπτική Ιατρική (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

33. Το συνολικό κόστος της προσφοράς στην υγεία, ανήλθε στο ποσό των 777.508,24€

Alt
Alt

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ 29 ΜΠ ΤΑΞ ΠΖ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ (79 ΑΔΤΕ)

1. Στο πλαίσιο προληπτικής ιατρικής, διατέθηκε στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κινητά ιατρεία του ΣΞ, για εξέταση και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κατοίκων ορεινών περιοχών και νήσων της επικράτειας. Εξετάσθηκαν συνολικά 1.298 κάτοικοι.

2. Πραγματοποιήθηκαν αναγκαίες αεροδιακομιδές 74 ασθενών σε μεγάλα αστικά κέντρα. Συνολική διάρκεια πτήσεων 126Ω και 34’.

3. Συγκεντρώθηκαν 1.991 φιάλες αίματος, με τη συμμετοχή στελεχών και οπλιτών.

4. Διατέθηκε ασθενοφόρο της 8 Μ/Π ΤΑΞ, στο Δήμο Πωγωνίου Ιωαννίνων, για διακομιδή σε νοσοκομείο (ΠΕ/Γ΄ ΣΣ).

5. Διατέθηκε ασθενοφόρο με ιατρό στους Νομούς Ιωαννίνων και Πρέβεζας (ΠΕ/Γ΄ ΣΣ).

6. Διατέθηκαν Αξκοί (ΥΙ) 24 ημέρες για τον μήνα Φεβ 17 και 5 ημέρες για το μήνα Μαρ 17 της 79 ΑΔΤΕ για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στη μ/ν Αγαθονησίου, επ’ ωφελεία αγροτικού ιατρείου Αγαθονησίου (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

7. Διατέθηκε 1 Αξκός ιατρός της 95 ΑΔΤΕ στο Περιφερειακό Ιατρείο Τήλου, για κάλυψη αναγκών του τοπικού πληθυσμού 2 φορές την εβδομάδα (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

8. Διατέθηκαν οπλίτες Υγειονομικού, ειδικότητας βοηθού μικροβιολόγου της 95 ΑΔΤΕ, για ενίσχυση λειτουργίας μικροβιολογικού εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

9. Διατέθηκε 1 οπλίτης ειδικότητας φαρμακοποιού της 95 ΑΔΤΕ για ενίσχυση λειτουργίας ιδιωτικού φαρμακείου της Μεγίστης, προς υποστήριξη του τοπικού πληθυσμού (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

10. Διατέθηκαν 2 Αξκοί (ΥΙ) ειδικότητας Ψυχιάτρου, και Παθολόγου της 79 ΑΔΤΕ, στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

11. Διατέθηκαν Αξκοί (ΥΙ) και οπλίτες θητείας της 80 ΑΔΤΕ στις μ/ν Αρκιούς, Ψέριμο και Λειψούς για κάλυψη επειγουσών υγειονομικών αναγκών, μια (1) φορά εβδομαδιαίως (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

12. Διατέθηκε οπλίτης ιατρός της 95 ΑΔΤΕ για ενίσχυση του Περιφερειακού Ιατρείου Σύμης (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

13. Διατέθηκαν Αξκοί (ΥΙ) ειδικότητας Δερματολόγου, και Ουρολόγου της 80 ΑΔΤΕ, στο Γενικό Νοσοκομείου Κω (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

14. Εξετάσθηκαν από στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό του ΤΔ 41 ΣΠ 65  κάτοικοι των χωριών Λάκκωμα – Προφήτης Ηλίας  - Αλώνια (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

15. Διοργανώθηκε Τακτική Ημερίδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, την 09 Μαρ 17 στην 96 ΑΔΤΕ (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

16. Το συνολικό κόστος της προσφοράς στην υγεία, ανήλθε στο ποσό των 754.941,92€.

Alt
Alt

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ (98 ΑΔΤΕ)

ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΝΕΟΓΝΟΥ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΑΠΟ Α/Δ ΜΑΡΙΤΣΩΝ ΣΤΟ Α/Δ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ι ΜΠ)

Alt
Alt

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΚΙΟΥΣ (80 ΑΔΤΕ)

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ (79 ΑΔΤΕ)

1. Στο πλαίσιο προληπτικής ιατρικής, διατέθηκε στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κινητά ιατρεία του ΣΞ, για εξέταση και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κατοίκων ορεινών περιοχών και νήσων της επικράτειας. Εξετάσθηκαν συνολικά 1.061 κάτοικοι.

2. Πραγματοποιήθηκαν αναγκαίες αεροδιακομιδές 26 ασθενών σε μεγάλα αστικά κέντρα. Συνολική διάρκεια πτήσεων 57Ω και 35’.

3. Συγκεντρώθηκαν 1.391 φιάλες αίματος, με τη συμμετοχή στελεχών και οπλιτών.

4. Διατέθηκε ασθενοφόρο της 80 ΑΔΤΕ για μεταφορά προσφύγων
από το ΚΥΤ στο ΓΝ Κω (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

5. Διατέθηκε 2 φορές ασθενοφόρο με ιατρό στη ΠΕ/8ης Μ/Π ΤΑΞ (Ν.Ιωαννίνων – Δήμος Κόνιτσας και Ν. Άρτας – Δήμος Γεώργιου Καραϊσκάκη) (ΠΕ/Γ΄ ΣΣ).

6. Διατέθηκε οπλίτης ιατρός της 95 ΑΔΤΕ στη ν. Τήλο, προς εξυπηρέτηση του Τοπικού Πληθυσμού (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

7. Διατέθηκε καθημερινά από την αρχή του έτους, βοηθός μικροβιολόγου εργαστηρίου της 95 ΑΔΤΕ, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

8. Διατέθηκε καθημερινά από την αρχή του έτους οπλίτης οδοντίατρος της 95 ΑΔΤΕ στο πολυδύναμο ιατρείο Μεγίστης, προς εξυπηρέτηση του Τοπικού Πληθυσμού (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

9. Διατέθηκε οπλίτης (ΥΓ) της 79 ΑΔΤΕ για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης στους κατοίκους των μ/ν Φούρνων – Θύμαινα, σε αντικατάσταση ελλείποντος αγροτικού ιατρού (από 14 Αυγ έως 15 Σεπ) (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

10. Διατέθηκαν Αξκοί (ΥΙ) ειδικότητας Ψυχιάτρου, Παθολόγου και Αγγειοχειρουργού της 79 ΑΔΤΕ, μία φορά την εβδομάδα στο Γ.Ν.Σάμου (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

11. Διατέθηκαν δύο (2) Στρατιωτικοί Ιατροί στη ν. Ψέριμο για πραγματοποίηση ιατρικών εξετάσεων σε κατοίκους του νησιού (13 Σεπ 16) (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

12. Σεμινάριο Κέντρου Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών ΟΚΑΝΑ ν. Χίου, σε οπλίτες της 96 ΑΔΤΕ (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

13. Το συνολικό κόστος της προσφοράς στην υγεία, ανήλθε στο ποσό των 353.053,27 €.

Alt
Alt

1. Στο πλαίσιο προληπτικής ιατρικής, διατέθηκε στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κινητά ιατρεία του ΣΞ, για εξέταση και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κατοίκων ορεινών περιοχών και νήσων της επικράτειας. Εξετάσθηκαν συνολικά 813 κάτοικοι.

2. Διατέθηκε 1 στρατιωτικό ασθενοφόρο με ιατρό στο Δήμο Άρτας (ΠΕ/Γ΄ ΣΣ).

3. Πραγματοποιήθηκαν αναγκαίες αεροδιακομιδές 19 ασθενών σε μεγάλα αστικά κέντρα. Συνολική διάρκεια πτήσεων 54Ω και 25’.

4. Συγκεντρώθηκαν 1.198 φιάλες αίματος, με τη συμμετοχή στελεχών και οπλιτών.

5. Διατέθηκε προσωπικό και ασθενοφόρο της 79 ΑΔΤΕ, για την υγειονομική κάλυψη του αγώνα δρόμου με την επωνυμία «Τρόπαιο Λυκούργου Λογοθέτη» (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

6. Διατέθηκε ασθενοφόρο της 80 ΑΔΤΕ για μεταφορά προσφύγων από το ΚΕΠΥ στο ΓΝ Κω (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

7. Διατέθηκε καθημερινά από την αρχή του έτους, βοηθός μικροβιολόγου και βοηθός ακτινολογικού εργαστηρίου της 95 ΑΔΤΕ, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

8. Διατέθηκε καθημερινά από την αρχή του έτους οπλίτης οδοντίατρος της 95 ΑΔΤΕ στο πολυδύναμο ιατρείο Μεγίστης, προς εξυπηρέτηση του Τοπικού Πληθυσμού (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

9. Διατέθηκε καθημερινά οπλίτης φαρμακοποιός της 95 ΑΔΤΕ στη Μεγίστη, προς εξυπηρέτηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου. (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

10. Διατέθηκαν Αξκοί (ΥΙ) ειδικότητας Ψυχιάτρου, Παθολόγου και Αγγειοχειρουργού της 79 ΑΔΤΕ, μία φορά την εβδομάδα στο Γ.Ν.Σάμου (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

11. Διατέθηκε στρατιωτικός παθολόγος του 88 ΤΥΓ στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

12. Διατέθηκε στρατιωτικός ιατρός στον αγώνα δρόμου «ΤΡΕΧΟΥ-ΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ» ενόψει των εκδηλώσεων για τους πεσόντες της Μάχης της της Καλλίπολης (ANZAC) ( (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

13. Διεξήχθη τριμηνιαίος ιατρικός έλεγχος από τον στρατιωτικό παθολόγο και τον στρατιωτικό οδοντίατρο του 88 ΤΥΓ στα παιδιά των δύο Ειδικών Σχολείων της Λήμνου (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

14. Διατέθηκε οπλίτης Ιατρός καθημερινά από την 21 έως 30 Ιουν 16(10:00 έως 18:00) προς αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών στο Μουσείο της Ακρόπολης (180 ΜΚΒ «ΧΩΚ») (ΠΕ/ΑΣΔΥΣ).

15. Υγειονομική περίθαλψη προσφύγων στο Κέντρο Φιλοξενίας στη Μαλακάσα με Ανθλγο (ΥΝ) , από 12 Μαρ 16 έως 08 Ιουν 16 (ΠΕ/ΑΣΔΥΣ).

16. Διατέθηκε οπλίτης Ιατρός στην 1η Στρατιά για την υγειονομική περίθαλψη προσφύγων στο Κέντρο Φιλοξενίας Κουτσόχερου Λάρισας (ΠΕ/ΑΣΔΥΣ).

17. Εκπαίδευση του προσωπικού επίγειας εξυπηρετήσεως, του Αεροδρομίου ΗΦΑΙΣΤΟΣ στις πρώτες βοήθειες από στρατιωτικό παθολόγο - ιατρό (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

18. Εκπαίδευση του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Λήμνου(88 ΣΔΙ), στις πρώτες βοήθειες από τον στρατιωτικό παθολόγο - ιατρό (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

19. Σεμινάριο Κέντρου Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών ΟΚΑΝΑ ν. Χίου, σε οπλίτες της 96 ΑΔΤΕ (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

20. Διάλεξη από τον στρατιωτικό παθολόγο ιατρό σε εσπερινό Λύκειο της 88 ΣΔΙ για θέματα προληπτικής ιατρικής (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

21. Το συνολικό κόστος της προσφοράς στην υγεία, ανήλθε στο ποσό των 4.744,59 €.

Alt
Alt

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ (80 ΑΔΤΕ)

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΠΕ 9ης Μ/Π ΤΑΞ (Δ´ΣΣ)

1. Στο πλαίσιο προληπτικής ιατρικής, διατέθηκε στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κινητά ιατρεία του ΣΞ, για εξέταση και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κατοίκων ορεινών περιοχών και νήσων της επικράτειας. Εξετάσθηκαν συνολικά 1.191 κάτοικοι.

2. Διατέθηκε 1 στρατιωτικό ασθενοφόρο με ιατρό στο Δήμο Άρτας (ΠΕ/Γ΄ ΣΣ).

3. Πραγματοποιήθηκαν αναγκαίες αεροδιακομιδές 21 ασθενών σε μεγάλα αστικά κέντρα. Συνολική διάρκεια πτήσεων 48Ω και 20’.

4. Συγκεντρώθηκαν 2.241 φιάλες αίματος, με τη συμμετοχή στελεχών και οπλιτών.

5. Διατέθηκε προσωπικό και ασθενοφόρο της 96 ΑΔΤΕ, για την υγειονομική υποστήριξη του δρόμου «ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ ΑΙΠΟΥΣ», στη ν. Χίο (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

6. Διατέθηκε στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Σύμης, οπλίτης ιατρός της 95 ΑΔΤΕ προς εξυπηρέτηση του Τοπικού Πληθυσμού (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

7. Διατέθηκε καθημερινά από την αρχή του έτους, βοηθός μικροβιολόγου και βοηθός ακτινολογικού εργαστηρίου της 95 ΑΔΤΕ, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).
8. Διατέθηκε καθημερινά από την αρχή του έτους οπλίτης οδοντίατρος της 95 ΑΔΤΕ στο πολυδύναμο ιατρείο Μεγίστης, προς εξυπηρέτηση του Τοπικού Πληθυσμού (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

9. Διατέθηκε καθημερινά οπλίτης φαρμακοποιός της 95 ΑΔΤΕ στη Μεγίστη, προς εξυπηρέτηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου. (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

10. Διατέθηκαν Αξκοί (ΥΙ) ειδικότητας Ψυχιάτρου, Παθολόγου και Αγγειοχειρουργού της 79 ΑΔΤΕ, μία φορά την εβδομάδα στο Γ.Ν.Σάμου (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

11. Διατέθηκε Στρ (ΥΓ) της 79 ΑΔΤΕ για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στη Μ/Ν Φούρνων, επ΄ωφελεία Πολυδύναμου Ιατρείου Φούρνων (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

12. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριμήνου διατέθηκε οπλίτης βοηθός ακτινολόγου του 80 ΤΥΕΘ στο ΓΝ Κω (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

13. Πραγματοποιήθηκαν δοκιμές τηλεϊατρικής στην 96 ΑΔΤΕ μεταξύ του Ιατρού της μ/ν. Ψαρών και των Ιατρών του 401 ΓΣΝΑ (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

14. Συμμετοχή σε σύσκεψη στον χώρο της ΒΙ.ΑΛ από επιτελή της 96 ΑΔΤΕ/ΔΥΓ με εκπροσώπους των Ιατρικών Υπηρεσιών των ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται στα ΤΟΣΚΕΔΜΕ ν. Χίου (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

15. Σεμινάριο Κέντρου Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών ΟΚΑΝΑ ν. Χίου, σε οπλίτες της 2015 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ (ΣΠΕΝ) (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

16. Εξετάστηκαν από στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό του ΤΔ/41 ΣΠ 7 στελέχη του ΠΝ (ΝΑΣΣΘ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

17. Το συνολικό κόστος της προσφοράς στην υγεία, ανήλθε στο ποσό των 338.772,88 €.

Alt
Alt

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ (Ι ΜΠ)

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ (Δ´ΣΣ)

1. Στο πλαίσιο προληπτικής ιατρικής, διατέθηκε στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κινητά ιατρεία του ΣΞ, για εξέταση και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κατοίκων ορεινών περιοχών και νήσων της επικράτειας. Εξετάσθηκαν συνολικά 985 κάτοικοι.

2. Διατέθηκαν 2 στρατιωτικά ασθενοφόρα για διακομιδή ιδιωτών.

3. Πραγματοποιήθηκαν αναγκαίες αεροδιακομιδές 28 ασθενών σε μεγάλα αστικά κέντρα. Συνολική διάρκεια πτήσεων 61Ω και 04’.

4. Συγκεντρώθηκαν 1.561 φιάλες αίματος, με τη συμμετοχή στελεχών και οπλιτών.

5. Διατέθηκε ιατρός και ασθενοφόρο της 96 ΑΔΤΕ, για την υγειονομική υποστήριξη του δρόμου «ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ ΑΙΠΟΥΣ», στη ν. Χίο (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

6. Διατέθηκε σε καθημερινή βάση, οπλίτης φαρμακοποιός της 95 ΑΔΤΕ στη ν. Μεγίστη, προς εξυπηρέτηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

7. Διατέθηκε σε καθημερινή βάση στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Σύμης, οπλίτης ιατρός της 95 ΑΔΤΕ προς εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

8. Διατέθηκαν τρείς Αξκοί (ΥΙ) ειδικότητας Ψυχιάτρου, Παθολόγου και Αγγειοχειρουργού της 79 ΑΔΤΕ, μία φορά την εβδομάδα στο Γ.Ν Σάμου (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

9. Διατέθηκε οπλίτης βοηθός ακτινολόγου του 80 ΤΥΕΘ, καθ’ όλη τη διάρκεια του τριμήνου στο Γ.Ν Κω (ΠΕ/ΑΣΔΕΝ).

10. Συγκεντρώθηκε και διατέθηκε το ποσό των 250€, από την 1η ΜΑΛ στον Οργανισμό για Καρκινοπαθή Παιδιά «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ» (ΠΕ/Ι ΜΠ).

11. Το συνολικό κόστος της προσφοράς στην υγεία, ανήλθε στο ποσό των 522.480,75 €.

Alt
Alt

1. Στο πλαίσιο προληπτικής ιατρικής, διατέθηκε στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κινητά ιατρεία του ΣΞ, για εξέταση και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κατοίκων ορεινών περιοχών και νήσων της επικράτειας. Εξετάσθηκαν συνολικά 920 κάτοικοι.

2. Πραγματοποιήθηκαν δοκιμές τηλεϊατρικής, μεταξύ του ιατρού της μ/ν Ψαρών και των ιατρών του 401 ΓΣΝΑ.

3. Διατέθηκαν 4 στρατιωτικά ασθενοφόρα για διακομιδή ιδιωτών.

4. Πραγματοποιήθηκαν αναγκαίες αεροδιακομιδές 26 ασθενών σε μεγάλα αστικά κέντρα. Συνολική διάρκεια πτήσεων 54 ώρες.

5. Διατέθηκε ασθενοφόρο για την υγειονομική υποστήριξη του Ημιμαραθωνίου, στη ν. Χίο.

6. Διατέθηκαν σε καθημερινή βάση, 2 οπλίτες ΥΓ (φαρμακοποιός και ιατρός) στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο της ν. Μεγίστης, προς εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού.

7. Συγκεντρώθηκαν 1.717 φιάλες αίματος με τη συμμετοχή 218 στελεχών και οπλιτών.

8. Το συνολικό κόστος της προσφοράς στην υγεία, ανήλθε στο ποσό των 278.502,33€.

Alt
Alt

1. Στο πλαίσιο προληπτικής ιατρικής, διατέθηκε στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κινητά ιατρεία του ΣΞ, για εξέταση και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κατοίκων ορεινών περιοχών και νήσων της επικράτειας. Εξετάσθηκαν συνολικά 1.797 κάτοικοι.

2. Πραγματοποιήθηκαν δοκιμές τηλεϊατρικής, μεταξύ του ιατρού της μ/ν Ψαρών και των ιατρών του 401 ΓΣΝΑ.

3. Πραγματοποιήθηκε σεμινάριο από το τμήμα Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών (ΟΚΑΝΑ) στην ΠΕ ν. Χίου, με τη συμμετοχή 120 Οπλιτών από το 643 ΤΕ.

4. Πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική διάλεξη σε Μουσικό Σχολείο, με θέμα «Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και αντισύλληψη», από τον Τχη (ΥΙ) Χρυσοβαλάντη Κουμπή του 96 ΤΥΕΘ, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Δνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ν. Χίου.

5. Συγκεντρώθηκαν 1.669 φιάλες αίματος, από αιμοδοσία στελεχών και οπλιτών.

6. Το συνολικό κόστος της προσφοράς στην υγεία, ανήλθε στο ποσό των 15.588,94€.

Alt
Alt

1. Στο πλαίσιο προληπτικής ιατρικής, διατέθηκε στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κινητά ιατρεία του ΣΞ, για εξέταση και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κατοίκων ορεινών περιοχών και νήσων της επικράτειας. Εξετάσθηκαν συνολικά 844 κάτοικοι.

2. Διατέθηκε οπλίτης φαρμακοποιός στο Πολυδύναμο Ιατρείο του ΕΣΥ, στη νήσο Μεγίστη, για προσφορά υπηρεσιών και κάλυψη αναγκών των κατοίκων της περιοχής.

3. Διατέθηκε το στρατιωτικό ασθενοφόρο του 79 ΤΥΠΕΘ, για διακομιδή 14 ιδιωτών ασθενών στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σάμου.

4. Διατέθηκε το στρατιωτικό ασθενοφόρο του 80 ΤΥΕΘ, για διακομιδή 5 ιδιωτών ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω.

5. Πραγματοποιήθηκαν δοκιμές τηλεϊατρικής, μεταξύ του ιατρού της μ/ν Ψαρών και των ιατρών του 401 ΓΣΝΑ.

6. Πραγματοποιήθηκαν αναγκαίες αεροδιακομιδές 8 ασθενών σε μεγάλα αστικά κέντρα. Συνολική διάρκεια πτήσεων, 18 ώρες και 50 λεπτά.

7. Πραγματοποιήθηκε σεμινάριο κέντρου πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και διατέθηκε ιατρός του 96 ΤΥΕΘ, για πραγματοποίηση επιμορφωτικής διάλεξης σε σχολείο της ν. Χίου.

8. Συγκεντρώθηκαν 1.927 φιάλες αίματος, από αιμοδοσία στελεχών και οπλιτών.

9. Το συνολικό κόστος της προσφοράς στην υγεία, ανήλθε στο ποσό των 119.204,3€.

Alt
Alt